Napísali o nás v Hospodárskych novinách:
.
Úvod » Mlynčeky elektrické » Baratza Sette 30 AP mlynček na kávu
Mlynček na kávu BARATZA SETTE 30 AP
Baratza Sette 30 AP od špecialistu na výrobu kvalitných kávovarov, spoločnosti Baratza ( www.baratza.com) je vstupným modelom do série SETTE. Jeho prednosťou je že je konštrukčne navrhnutý, že melie takmer bez zbytku, jednoducho povedané čo do neho nasypete, to z neho vyjde. Mletie si môžete nastaviť v 30 stupňoch , ktoré využijete tak pri prípravy káv na hrubšie mletia, ako aj na prípravu talianskeho espressa. Mle môžete priamo do páky, alebo do zásobníka na pomletú kávu.
Mlecie kamene majú priemer 40mm
Baratza okrem svojich vlastností určite zaujme aj svojím výnimočným designom.
Špecifikácia a vlastnosti:
Rýchlosť mletia |
Espresso 3.5g/sec— hrubšie mletie 5.5g/sec |
---|---|
Mlecie kamene | 40 mm oceľové |
Zásobník na zrná |
300-400 g |
Zásobník na pomletú kávu |
160g |
Hmotnosť | 3.2 kg |
Rozmery šxvxh (cm) | 13 / 40 / 24 |
Napätie |
220-240V |
Pekné porovnanie Baratza mlynčekov , ktoré máme v ponuke teda Sette 30, 270 a 270Wi nájdete tu:
https://www.youtube.com/watch?v=FzhtwrmB-60
.
OPTIMÁLNE MLETIE pre prípravu talianskeho espressa:
Zrnkové kávy nie sú všetky rovnakej kvality, preto je dôležité si uvedomiť, že každý druh kávy potrebuje špecifické nastavenie mletia. Preto je dôležité pre každý druh kávy - nájsť správnu hrubosť mletia.
Ak káva vyteká príliš rýchle a chuť je slabá, nevýrazná, tak je káva namletá príliš nahrubo.
Ak káva vyteká príliš pomaly a chuť je príliš silná, káva príliš hustá, tak je káva namletá príliš najemno.
Ak káva vyteká primerane (pre prípravu pravého espressa to je 25-30 ml tekutiny za cca 25 sekúnd) a káva je aromatická a chutná, tak káva je namletá optimálne.