S cieľom uľahčiť používateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Kliknutím na tlačidlo "Súhlasím" súhlasíte s použitím preferenčných, štatistických aj marketingových cookies pre nás aj našich partnerov. Funkčné cookies sú v rámci zachovania funkčnosti webu používané počas celej doby prehliadania webom. Podrobné informácie a nastavenia ku cookies nájdete tu.

TOVAR V AKCII

NAJPREDÁVANEJŠÍ

Naša cena 8,65 EUR
skladom

KONTAKTY

www.KAVASHOP.SK, Alex & Arthur s.r.o.
Dr.Bokesa 40
902 01 Pezinok
tel: 0944 37 17 44
info@kavashop.sk
IČO 52469531
IČ DPH SK2121054210

Úvod » CHEMEX

CHEMEX

CHEMEX môžeme označiť aj nádobu na prípravu kávy aj spôsob a metódu  jej prípravy.
Bola vymyslená v roku 1941 nemeckým chemikom a vynálezcom, pánom Petrom J. Schlumbohmom.
Vymyslel toho naozaj veľa, pretože počas svojho života si dal patentovať vyše 3000 vynálezov.
Ale hovorí sa, že práve Chemex je najznámejší. Jedinečný tvar nádoby z borosilikátového sklad s drevenným držiakom a kožennou šnúrkou vytvárajú  spolu aj unikátny dizajn. A to ste ešte nevyskúšali ako z neho chutí káva!
Chemex ako metóda prípravy kávy je príznačná tým, že je relatívne jednoduchá. Okrem kávovaru-nádoby Chemex, potrebujete aj špeciálny papierový filter Chemex, do ktorého veľmi jednoducho povedané nasypete kávu a zalejete horúcou vodou.
Pár rád pred prvou prípravou
1. Chemex papierový filter je potrebné pred použitím umyť, klasicky ho môžete nasadiť na nádobu a zaliať horúcou vodou cez nádobu, po prefiltrovaní (premytí) vodu z Chemexu vylejete a filter je pripravený na použitie,rovnako ste si zahriali aj CHEMEX kávovar(nádobu).
2. Hrúbka mletia - trošku jemnejšie mletie  ako pri French presse, ale stále hrubšie ako pri espresse.
3. Pomer kávy a vody záleží od vaších preferencií, skúste začať v pomere 1:10 / 1gram kávy na 10ml vody/ a podľa výslednej chuti sa rozhodnete,ktorým smerom zmeníte pomer.
4. Teplota vody by mala byť niekde medzi 90 -95 stupňov
5. Čas extrakcie by mal byť v rozmedzí 3-5 minút, opäť je to na Vás experimentovať s pomerom vody, množstvom kávy a hrúbkou mletia,aby ste dosiahli pre Vás optimálny čas, ale predovšetkým vo finále pre Vás najlahodnejšiu chuť kávy.
6.Horúcou vodou zalievajte krúživým pohybom, lejte na kávu, nie po stenách nádoby a lejte v intervaloch, ak máte váhu tak cca v 30gramových intervaloch s pár sekundovými prestávkami.
7. Užívajte si to a spravte si postup prípravy, ktorý Vám prinesie najväčšiu radosť z výsledku!
8. Na info@kavashop.sk sa s nami s ním podeľte.
Usporiadať podľa 
Výrobca  

novinka




 

Naša cena 40,00 EUR

skladom


 

Naša cena 44,00 EUR

skladom


 

Naša cena 46,00 EUR

skladom


novinka




 

Naša cena 1,90 EUR

skladom


 

Naša cena 4,10 EUR

skladom
novinka

YmExM