Napísali o nás v Hospodárskych novinách:
.
Úvod » Kanvičky na mlieko » BARISTA & CO Kanvička na mlieko DIAL 420ml nerez
Kanvička na napenenie mlieka značky BARISTA & CO - DIAL s odmernou riskou vo vnútri
Materiál: ušľachtilá oceĺ
Objem 0,42 litra.
Prevedenie: nerez
Na prípravu cca jednej porcie cappuccina.
PRÍPRAVA SPENENÉHO MLIEKA NA DOMÁCOM JEDNOPÁKOVOM KÁVOVARE
Na prípravu napeneného mlieka budete potrebovať kanvičku a chladené plnotučné mlieko.
1/ pripravte si espresso /nepripravujte espresso po napenení mlieka preto,
lebo hlava kávovaru je hneď po ukončení režimu na výrobu pary príliš horúca káva by mala pripálenú chuť/
2/ zapnite spínač ohrevu pary
Kontrolka ohrevu sa rozsvieti, a stroj sa začne ohrievať na teplotu parenia.
3/ Stroj je pripravený na výrobu pary, keď kontrolka ohrevu zhasne.
Otvorte ventil pary na 2 sekundy na odpustenie kondenzu, ktorý sa nazbieral v parnej tryske.
4/ Nalejte mlieko do džezvy po začiatok "sosáčika", nie viac. Vložte parnú trysku do mlieka.
Otvorte ventil pary a začnite speňovať do chvíle kým udržíte mať priloženú ruku ku dnu džezvy.
/ďalšie napeňovanie zničí chuť mlieka - bude pripálené/
5/ Hneď po skončení je dôležité odfúknuť otvorením ventilu pary zvyšky mlieka z trysky kávovaru
a utrieť ju dôkladne mokrou handričkou, aby mlieko nezaschlo.
6/ vypnite prepínač pary a nechajte kávovar vychladnúť na vhodnú teplotu pre prípravu kávy,
/aby ste si nepripravili spálený nápoj/