Napísali o nás v Hospodárskych novinách:
.
Úvod » Mlynčeky elektrické » MACAP M2D micro - poloprofesionálny mlynček na kávu
Spoločnosť Macap ( http://www.macap.it/en-us/ ) bola založená v roku 1930 v Benátkach a patrí dlhé desaťročia k top svetovým výrobcom kvalitných polo a profesionálnych mlynčekov .
V súčasnej dobe spoločnosť Macap obchoduje vo viac než 50 krajinách, čo naozaj potvrdzuje, že patrí lídrom v tejto oblasti.
Macap má dlhé desaťročia tradíciu a dobré meno spoľahlivých a kvalitných mlynčekov aj u nás na Slovensku.
Mlynček Macap M2D micro je vo svojej kategórii vysoko kvalitný a spoľahlivý mlynček na kávu vhodný do domácností, alebo malých prevádzok, kde sa očakáva kvalitné a precízne mletie.
Oproti klasikému modelu M2M (M ako manual) má M2D micro aj časovač, ktorým si môžete nastaviť ako dlho má mlynček mlieť na jednu dávku, čím si vlastne nastavíte koľko gramov kávy budete mať zomletej. ( Cca 1 sekunda = cca 1g)
Naviac je doplnený o micrometrické nastavovanie hrúbky mletia, plynulé a bezkrokové je zabezpečované otáčaním zadnej nastavovacej mikrometrickej skrutky (viď obrázok).
Priame mletie prednastavenej dávky "fresh".
CHARAKTERISTIKA:
Manuálne micrometrické nastavenie hrubosti mletia
Priemer mlecích kameňov 50 mm
Zásobník na 250g zrnkovej kávy
Rýchlosť mletia cca 1g/s
Príkon 150W
Rozmery v/š/h 382mm/150mm/250mm
Váha 5 kg
Farebné prevedenie môže byť :
- biele, strieborné, čierne, žlté, červené, oranžové, modré, zelené , alebo nerezové za extra príplatok
Vyberte si prosím Vašu obľúbenú farbu a napíšte nám, alebo zavolajte, aby sme zistili aktuálnu dostupnosť.
Niektoré prevedenia sú skladom, a tie ktoré nie sú majú dodaciu lehotu do 14 dní.
Rozdiely v ponuke v mlynčekoch Macap triedy M2:
typ | odlišnosť | cena s DPH* |
M2M | štandardný model | 330 |
M2M micro | štandardný model doplnený o micrometrické nastavovanie hrúbky mletia | 349 |
M2D | štandardný model doplnený o možnosť nastavenia času mletia | 379 |
M2D micro | štandardný model doplnený o možnosť nastavenia času mletia a o micrometrické nastavovanie hrúbky mletia | 399 |
*v štandardnom farebnom prevedení ( mimo chrómovej úpravy)
.
V prípade záujmu o vyššie rady profesionálnych MACAP mlynčekov : http://www.macap.it/en-us/Products/Coffee-line
nás prosím kontaktujte mailom na info@kavashop.sk, alebo telefonicky na 0944 37 17 44 . Vďaka.
.
TIP NA OPTIMÁLNE MLETIE pre talianske espresso :
Zrnkové kávy nie sú všetky rovnakej kvality, preto je dôležité si uvedomiť, že každý druh kávy potrebuje špecifické nastavenie mletia. Preto je dôležité pre každý druh kávy - nájsť správnu hrubosť mletia.
Ak káva vyteká príliš rýchle a chuť je slabá, nevýrazná, tak je káva namletá príliš nahrubo.
Ak káva vyteká príliš pomaly a chuť je príliš silná, káva príliš hustá, tak je káva namletá príliš najemno.
Ak káva vyteká primerane (pre prípravu pravého espressa to je 25-30 ml tekutiny za cca 25 sekúnd) a káva je aromatická a chutná, tak káva je namletá optimálne.