S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

MÁTE TIEŽ ESHOP?

arr3Posielate balíky?www.baliacesystemy.sk Za našu dlhoročnú prax v rámci balenia naších zásielok sme vyskúšali...

TOVAR V AKCII

NAJPREDÁVANEJŠÍ

Naša cena 7,84 €
skladom

KONTAKTY

www.KAVASHOP.SK, Alex & Arthur s.r.o.
Dr.Bokesa 40
902 01 Pezinok
tel: 0944 37 17 44
info@kavashop.sk
IČO 52469531
IČ DPH SK2121054210

Úvod » CHEMEX

CHEMEX

CHEMEX môžeme označiť aj nádobu na prípravu kávy aj spôsob a metódu  jej prípravy.
Bola vymyslená v roku 1941 nemeckým chemikom a vynálezcom, pánom Petrom J. Schlumbohmom.
Vymyslel toho naozaj veľa, pretože počas svojho života si dal patentovať vyše 3000 vynálezov.
Ale hovorí sa, že práve Chemex je najznámejší. Jedinečný tvar nádoby z borosilikátového sklad s drevenným držiakom a kožennou šnúrkou vytvárajú  spolu aj unikátny dizajn. A to ste ešte nevyskúšali ako z neho chutí káva!
Chemex ako metóda prípravy kávy je príznačná tým, že je relatívne jednoduchá. Okrem kávovaru-nádoby Chemex, potrebujete aj špeciálny papierový filter Chemex, do ktorého veľmi jednoducho povedané nasypete kávu a zalejete horúcou vodou.
Pár rád pred prvou prípravou
1. Chemex papierový filter je potrebné pred použitím umyť, klasicky ho môžete nasadiť na nádobu a zaliať horúcou vodou cez nádobu, po prefiltrovaní (premytí) vodu z Chemexu vylejete a filter je pripravený na použitie,rovnako ste si zahriali aj CHEMEX kávovar(nádobu).
2. Hrúbka mletia - trošku jemnejšie mletie  ako pri French presse, ale stále hrubšie ako pri espresse.
3. Pomer kávy a vody záleží od vaších preferencií, skúste začať v pomere 1:10 / 1gram kávy na 10ml vody/ a podľa výslednej chuti sa rozhodnete,ktorým smerom zmeníte pomer.
4. Teplota vody by mala byť niekde medzi 90 -95 stupňov
5. Čas extrakcie by mal byť v rozmedzí 3-5 minút, opäť je to na Vás experimentovať s pomerom vody, množstvom kávy a hrúbkou mletia,aby ste dosiahli pre Vás optimálny čas, ale predovšetkým vo finále pre Vás najlahodnejšiu chuť kávy.
6.Horúcou vodou zalievajte krúživým pohybom, lejte na kávu, nie po stenách nádoby a lejte v intervaloch, ak máte váhu tak cca v 30gramových intervaloch s pár sekundovými prestávkami.
7. Užívajte si to a spravte si postup prípravy, ktorý Vám prinesie najväčšiu radosť z výsledku!
8. Na info@kavashop.sk sa s nami s ním podeľte.
Usporiadať podľa 
Výrobca  

novinka


 

Naša cena 52,00 €

skladom


 

Naša cena 55,00 €

skladom






novinka


 

Naša cena 49,00 €

skladom


novinka


 

Naša cena 1,80 €

skladom


novinka


 

Naša cena 4,20 €

skladom
novinka

ZWIyNzJm