Napísali o nás v Hospodárskych novinách:
.
Úvod » Mlynčeky elektrické » Baratza Sette 270 mlynček na kávu
Mlynček na kávu BARATZA SETTE 270
Baratza Sette 270 od špecialistu na výrobu kvalitných kávovarov, spoločnosti Baratza ( www.baratza.com) je vysokovýkonným mlynčekom v domacich radach pre náročnejších nadšencov, domácich baristov . Dá sa využiť aj v kanceláriach, alebo menších prevádzkach do pár desiatok káv denne. Jeho prednosťou je že je konštrukčne navrhnutý, že melie takmer bez zbytku, jednoducho povedané čo do neho nasypete, to z neho vyjde. Mletie si môžete nastaviť v 30 makro stupňoch a každý jeden stupeň si viete ešte nastavovať v 9-tich microstupňoch. dokopy teda až 270 stupňov mletia, odkiaľ je aj odvodený samotný názov mlynčeka.Melie môžete priamo do páky, alebo do antistatického zásobníka na pomletú kávu.
Na digitálnom displeji si môžete jednoducho nastaviť aj čas mletia s rozsahom 0,1 sekundy a môžete si aj uložiť až 3 rôzne preferencie.
Mlecie kamene majú priemer 40mm
Baratza okrem svojich vlastností určite zaujme aj svojím výnimočným designom.
Špecifikácia a vlastnosti:
Rýchlosť mletia |
Espresso 3.5g/sec— hrubšie mletie 5.5g/sec |
---|---|
Mlecie kamene | 40 mm oceľové |
Zásobník na zrná |
300-400 g |
Zásobník na pomletú kávu |
160g |
Hmotnosť | 3.2 kg |
Rozmery šxvxh (cm) | 13 / 40 / 24 |
Napätie |
220-240V |
Poznámka: Zákazníci, ale niekedy žial aj niektorí "predajcovia" zamieňajú mlynčeky Baratza 270 a Baratza 270Wi. Baratza 270Wi je model, ktorý ma namiesto timeru - ktorým si regulujete množstvo kávy-zabudovanú váhu, takže si priamo nastavujete gramáž, nie čas. Apropo týmto unikátnym riešením sa stal model Baratza 270Wi prvým mlynčekom na svete v kategórii domacích mlynčekov , ktorý taketo riešenie ponúka. Vďaka nemu získal aj mnoho ocenení v baristickom svete.
Pekné porovnanie Baratza mlynčekov , ktoré máme v ponuke teda Sette 30, 270 a 270Wi nájdete tu:
https://www.youtube.com/watch?v=FzhtwrmB-60
.
OPTIMÁLNE MLETIE pre prípravu talianskeho espressa:
Zrnkové kávy nie sú všetky rovnakej kvality, preto je dôležité si uvedomiť, že každý druh kávy potrebuje špecifické nastavenie mletia. Preto je dôležité pre každý druh kávy - nájsť správnu hrubosť mletia.
Ak káva vyteká príliš rýchle a chuť je slabá, nevýrazná, tak je káva namletá príliš nahrubo.
Ak káva vyteká príliš pomaly a chuť je príliš silná, káva príliš hustá, tak je káva namletá príliš najemno.
Ak káva vyteká primerane (pre prípravu pravého espressa to je 25-30 ml tekutiny za cca 25 sekúnd) a káva je aromatická a chutná, tak káva je namletá optimálne.